Hvordan bli en Chessmaster

Sjakk er gøy, å vinne sjakk spill er enda mer moro. Ifølge Kotov, for å vinne over spillere fra et masternivå Du bør anskaffe fem ferdigheter. Uten disse kvalitetene, vil vinne flertallet av spillene være bare en fin drøm.

Alexander Kotov er en av de største sjakk forfatterne gjennom alle tider. I sin bok “Train som en Grandmaster”, ga han følgende fem egenskaper som danner byggesteinene som skaper en sterk sjakkspiller:

1. Han må være godt bevandret i moderne åpning teori:

Åpning Forberedelse Blir mer og mer avgjørende i moderne sjakk: “play i sentrum, ikke flytte et stykke to ganger, ikke ta med dronning inn i spillet for tidlig, slott raskt …” Alt dette rådet er fortsatt verdifull , men de er “utilstrekkelig.” Hver sterk sjakkspiller, nyter en åpning repertoar de har testet og testet på nytt i løpet av årene.

2. Han må kjenne og holde i hans minne prinsippene bak den typiske midten av spillet:

I to ord: Mønstergjenkjenning. Mange spillere tror dette konseptet brukes kun med taktiske motiver; Det er feil! Den kan brukes til å finne et plan i midten av spillet, en vinnende teknikk i endgame eller bare en paring angrep.

3. En stormester må kunne vurdere en posisjon nøyaktig og œthe:

Det er her at en dyp og klar forståelse av spillet viser stormester sin portabilitet. Med en dyp posisjonell og strategisk forståelse, kan du gjøre det riktige skjønn og velge det beste trekket.

4. Evnen til å treffe på riktig plan:

En sterk sjakkspiller kan finne hans / hennes måte i enhver situasjon, selv de som er helt ukjent. Personlig er jeg en stor fan av Karpov sin planlegging ferdigheter. Han klarer alltid å velge riktig rekkefølge av handlinger for å oppnå hans viktigste oppgave. Spørsmålet er: “Hvordan i all verden gjør han med hell realisere sin plan?” I sin bok “Finn riktig plan,” Anatoly Karpov Foreslår å følge disse syv grunnleggende prinsipper: Et materiale forholdet mellom styrkene, tilstedeværelse av direkte trusler, plasseringen av kongene, besittelse av åpne linjer, bonde strukturer, svake og sterke firkanter, midten og plass og posisjonen til stykker.

Da sjakkspiller kan vurdere posisjonen, velg en handlingsplan og begynne å lete etter spesifikke bevegelser og beregner variasjoner.

5. En Grand må være i stand til å beregne variasjonene nøyaktig og raskt:

 

One Response to “Hvordan bli en Chessmaster”

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *