Bruke taktikk i Chess

Taktikk i sjakk betyr en rekke trekk som kutter ned motstanderens valg. Chess strategi og taktikk er ikke de samme tingene. Tactics er på et mer definert, lokalt nivå enn strategi, som er bredere og er den generelle designen av hvordan vi tror vi vil vinne.

I taktikk, kan vi enten forsvare eller angripe – tar ingen handling ikke er mulig, jeg liker å tenke på en sjakk kamp mellom mennesker som “to-spiller sjakk”, fordi flere og flere spill blir spilt mot (som i det virkelige liv!) maskiner.

Et stykke angriper hvis det kan gripe vår motstanderens brikke i neste trekk eller to. Et stykke sies å være forsvarer når det er på et slikt sted at det kunne ta motstanderens brikke, hvis det stykke fulgt gjennom med angrepet. Vanligvis vil de to spillerne studere den respektive verdien av de berørte stykker, og finne ut hvordan vi skal handle. Alt dette avhenger av stedet stykkene har i hele strategien. Kanskje en spiller har til hensikt å miste det stykke som en del av sin strategi. Ofre noen stykker i den generelle interessen for seier er en av de sentrale taktikk av sjakk.

Når motstanderen lanserer en offensiv, kan vi prøve forskjellige taktikker, som vil avhenge av brettet layout og vår generelle strategi. Vi kan prøve å fange motstanders brikke, eller flytte våre stykke ut av veien. Kan vi plassere en av våre stykker mellom de to, og stoppe angrepet på den måten? Kanskje vi kunne montere en rask disk trussel mot avlede motstanderen fra hans taktikk. Det er mange måter vi kan angripe eller forsvare, men taktikk har definerte kategorier. En nybegynner sjakkspiller bør studere en av de mange førsteklasses bøker om taktikk i sjakk og sakte utvikle ideer til sin egen strategi. La oss ta en rask titt på bare to grunnleggende kategorier av taktikk.

Oppdaget Angrep

Dette er en taktikk som gjør at et angrep av motstanderen, ved å flytte en av våre stykker ut av veien av angrepet. (Hvis stykket under angrep er kongen, er taktikken kalles en oppdaget sjekk). Dette er en kraftig taktikk, som stykket som ble beveget ut av veien, kan også anvendes i en overraskende mot angrep. På denne måten utvikler du et andre angrep, som har effekt av å sette den andre spilleren av hans vakt og tilbake på defensiven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *