Chess – En mental sport

Intelligens är mycket uppskattad i modern tid. Borta är de dagar när folk behövs för att förlita sig på sin fysiska styrka för att överleva och utföra uppgifter. Eftersom människor placerade ett stort värde i fysisk styrka, uthållighet och smidighet, var idrottstävlingar som hölls för att se vem som var bäst i drift, kasta, simning etc. Även idag, många människor är intresserade av sport och många idrottare ( Sport, statistik og videnskab i en samlet pakke ) har kallats som hjältar i sina egna hemländer. Barn strävar efter att växa upp och vara så stor som sina idoler.

Sport som kräver fysisk rörelse långsamt förlorar betydelse i denna värld. Till exempel, vad är poängen med att kunna springa fort när vi har bilar och andra fordon? Dessa dagar, människor behöver bara trycka på några knappar och maskinerna gör resten av arbetet för dem. Generellt gäller att ju mer du utföra akademiskt, desto högre din position i samhället kommer att bli.

Trots hur mycket samhället värderar sina mentala förmågor, schack som en mental sport inte är kraftigt följs och är tänkt som ett spel för nördar. Ändå är schack få erkännande. Det finns vissa skolor som inkluderar schack i deras läroplan eftersom många studier visar att spela schack har flera fördelar för barn. Deras sinnen kommer att utbildas och berikade med de grundläggande färdigheter för att hjälpa dem utmärka sig i vår mentalt benägen värld.

Det finns så många fördelar som man kan vinna på schack. Spelar fysiska sporter kommer att ge en möjlighet att träffa nya människor och få nya vänner. Samma sak med schack. Du får möta alla typer av människor från alla samhällsskikt som bara råkar njuta schack.

Fördelarna med att spela schack är inte omedelbart ses, men många spelare hävdar att schack skärper sin analytiska förmåga. För andra, schack lugnar ner dem, eller ökar fokus och koncentration. Dessa kunskaper är mycket viktigt i dagens moderna livet som vi står inför fler och mer komplexa problem som inte kan lösas av ren fysiskt våld.

Spela schack bidrar till att stödja idén om att det finns oftast en lösning på ett problem, även om det inte är uppenbart. Det bidrar också till att integrera viktiga mänskliga processen måste man lösa problem, vilket är att pausa, tänka, och intelligent söka efter en lösning på ett problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *